از عواملی که احتمال ورم و آب آوردن زانو را بیشتر میکنند، می توان به افزایش سن، ورزش های پر تنش و حتی چاقی و اضافه وزن افراد اشاره کرد. ورزش های پر تنش : افرادی که به ورزشهای پرفشار مانند بیسبال یا فوتبال مشغول هستند که در آن بازیکنان باید مرتبا جهت حرکت خود را به طور ناگهانی تغییر دهند، بیشتر در معرض آسیب دیدگی زانو و تورم و آب آوردن زانو هستند. نقرس شکلی از آرتریت که در آن کریستال ها به طور دوره ای در مفاصل رسوب می کنند و باعث درد و تورم شدید می شوند. بنابراین، استفاده از انواع روش های ماساژ درمانی در طب سنتی که منجر به اعمال فشار شدید به بافت آسیب دیده می شود، می تواند بسیار آسیب زا باشد. به وجود آمدن لخته خون در سیاهرگ پا، میتواند بازگشت خون از پا به قلب را مختل کند. در شرایط عادی، سیاهرگ پا، خون را در مسیر یک طرفه پا به دریچه قلب، به جریان میاندازد. تورم دورهای یکی از این اندامها (هر چند که میتواند برای هر دو هم رخ دهد)، وجود وریدهای واریسی یا عنکبوتی روی قوزک یا پا، و به وجود آمدن یک لکه قهوهای روی پوست که میتواند به مرور زمان گسترش پیدا کند.
یادگیری معنای دقیق این زمان ها از طریق تمرین ممکن خواهد بود. اگرچه برای بیماری COPD یا فشار خون ریوی درمانی وجود ندارد، اما برخی روش های درمانی مانند داروها و عمل جراحی، ممکن است از بدتر شدن بیماری جلوگیری کنند. برای مثال، ممکن است به دلیل طبع گرم برخی از روغن های گیاهی نظیر روغن سیاهدانه و یا روغن بابونه، افراد تمایل داشته باشند که برای ماساژ درمانی لنف ادم از آن ها استفاده کنند. در نظر داشته باشید که مصرف این نوع روش های درمانی برای کاربرد طب سنتی در درمان لنف ادم ممکن است بدون عارضه و یا با عوارض شدید باشند؛ این مساله کاملا به تاثیر دارو و روش درمانی بر افراد مختلف بستگی خواهد داشت و ممکن است عوارض آلرژیک شدید در برخی افراد بروز کند. هنگامی که زانو آب می آورد ممکن است خون، چرک و سایر مایعات اطراف مفصل زانو جمع شود و باعث زانو درد شدید با تورم شود. بنابراین، در بسیاری از موارد ممکن است یک دارو در بدن یک شخص تاثیر مثبتی داشته و در بدن فرد دیگر حساسیت های شدید و گاه مرگبار به وجود آورد. به هر حال از دوبرابر نمودن مقدار دارو در یک نوبت خودداری نمایید .
در اصل، راهکارهای طب سنتی بر هر فرد تاثیر متفاوتی خواهد گذاشت. در بسیاری از تحقیقات علمی که در زمینه کاربرد طب سنتی در درمان لنف ادم انجام گرفته، تاکید شده است که برای استفاده از راهکارهای طب سنتی باید مطالعات دقیق و بالینی گسترده ای انجام گیرند. به این بیماری، سندروم TTS یا درد عصبی در درشت نی خلفی نیز میگویند که پزشکان معمولا راهکارهای مختلفی مثل استراحت، تزریق استروئید یا تمرین بانداژ را برای درمان آن به کار میبرند. با تزریق مستقیم این داروها به داخل عصب میتواند درد ناشی از سندروم TTS را کمتر کرد. ابتدا در ساق پا ورم ایجاد میشود، بعد این ورم به زانو میزند و بعد تبدیل به درد میشود به خصوص اگر غذاهای سرد استفاده شود. ماساژ آرام توسط یک درمانگر که در زمینه درمان اِدِم لنفاوی آموزشدیده است. در مجموع باید توجه کرد که هنوز این روش به عنوان یک روش درمان لنف ادم شناخته نشده است و در مرحله تحقیقات بالینی به سر می برد. مرحله ۲ (لنف آدم غیرقابل برگشت): در این مرحله فیبروز یا رسوب بافت کلاژن شل و بی نظم رخ داده است. در هر مرحله از درمان لنف ادم نکته مهم این است که به هیچ وجه، محل ورم لنفاوی را حجامت نکنید.
برای جلوگیری از آسیب بیشتر، باید کودکتان را در اسرع وقت به دکتر فوق تخصص زانو ببرید تا زانوهایشان را معاینه کند و به علت ضعف زانو پی ببرد. سو مزاج مفصل (یعنی مزاج مفصل به علل مختلف از حالت طبیعی خارج شده و مزاجی مخالف مزاج طبیعی جایگزین آن شده باشد)، فعالیتهای سنگین و بیش از اندازه و وارد شدن ضربه به مفصل برخی از دلایل ضعف مفصل محسوب میشود. در برخی موارد نیز، معانی یک کلمه تاحدی به هم نزدیک است که انتخاب معنی درست و متناسب با متن، برای مترجم سخت و پیچیده می شود. دلیل دیگر تنگ شدن کفش ها در بارداری، رشد پاها است… خوابیدن به پهلوی چپ جریان خون را بهبود می بخشد و باعث کاهش تورم پاها می شود. قرص هایی مانند استامینوفن و ناپروکسن برای کاهش درد زانو خوب هستند. شما می توانید مقاله تاثیر چاقی و اضافه وزن بر زانو درد را جدی بگیرید را مطالعه کنید. چاقی و اضافه وزن : چاق بودن و داشتن اضافه وزن نیز خطر بروز تورم و آب آوردن زانو را بیشتر میکند.
به همین دلیل، اگر زانوهای شما ناگهان خالی می شود و زانو درد هم دارید، مراجعه سریع به پزشک متخصص زانو را به شما توصیه می کنیم تا سریعتر مشکلتان برطرف شود و زانوهای شما بیشتر آسیب بهترین متخصص ارتوپد تهران نبینند. همچنین اگر پس از آنکه اقدامات لازم برای کنترل تورم را انجام دادید باز هم تورم از بین نرفت یا بدتر شد باید فوراً برای درمان به پزشک مراجعه کنید. وقتی پاها هم سطح قلب و یا بالاتر قرار می گیرد، تورم پاها کاهش پیدا می کند. از خطرات این وضعیت هم می توان به مقاومت باکتری ها نسبت به دارو اشاره کرد. لذا مصرف دارو را طبق دستور پزشک و تحت نظر وی ادامه دهید. در این مورد توصیه شده اگر از وسیلههای ورزشی برای تناسب اندام استفاده میکنید، باید قبل از شروع ورزش اندام خود را گرم و بعد شروع به ورزش کنید. اگر به دنبال یک پاسخ کلی در مورد اثرات کاربرد طب سنتی در درمان لنف ادم باشیم باید دید که آیا می توان از طب سنتی در درمان لنف ادم استفاده کرد؟ در چنین شرایطی ممکن است افراد به این نتیجه برسند که می توان به کمک روش های طب سنتی، به طور مستقیم بافت را دستکاری کرده و مایع لنف را استخراج کنند.
از تمامی این نکات می توان به این نتیجه رسید که کاربرد طب سنتی در درمان لنف ادم تا زمان دست یابی به شواهد علمی کافی، کار عاقلانه ای نیست. ممکن است در هر زمان از دوران بارداری تورم را تجربه کنید، اما معمولا از ماه پنجم شروع شده و در سه ماهه سوم بارداری افزایش مییابد. این حالت تا هفته بیست و ششم بارداری نیز ادامه دارد. بتدریج و حتی بدون درمان خون جذب شده و درد بیمار بعد از چند هفته تا چند ماه از بین میرود ولی زانو ناپایدار میشود. آرتریت به معنای تورم، درد و محدودیت در حرکت مفاصل است. اگر بدن شما به درستی از انسولین استفاده نکند، مقدار زیادی گلوکز (قند) میتواند در خون شما جمع شود; اگر درمان نشود، سطح گلوکز بالا میتواند به پوشش رگهای خونی کوچکتر آسیب برساند; این آسیب میتواند منجر به گردش خون ضعیف شود. آب آوردن یا ورم زانو یا همان افیوژن مفصل زانو Knee effusion وضعیتی است که در آن مقدار مایع بیش از اندازه در اطراف مفصل زانو جمع میشود. عموماً این تورم بدون درد بوده و ممکن است که ورم مچ پا در یک یا هر دو مچ پا رخ دهد.هنگامی که مقادیر زیادی مایعات در عضلات بدن جمع شوند، ورم بروز می کند.
به طور کلی، یکی از دلایلی که میتواند در ایجاد درد مفصلی نقش داشته باشد، ضعف مفاصل یا ریزش یک ماده خاص (تجمع ماده) در مفاصل است. به طور خلاصه باید گفت که این مساله هنوز مشخص نیست. همین مساله نیز باعث می شود تا استفاده خودسرانه از داروهای گیاهی و یا کاربرد طب سنتی در درمان لنف ادم، بیش از آن که منفعت برای افراد داشته باشد، سلامت آن ها را تهدید کند. به همین دلیل، از دید کلیه مراجع علمی لنف ادم در دنیا، کاربرد طب سنتی در درمان لنف ادم از طریق زالو درمانی و روش های مشابه کاملا مردود است. داروهایی که می توانند به کاهش ادم کمک کنند شامل داروهای دیورتیک یا ادرارآور هستند که با اثر بر روی کلیه ها، باعث دفع مایعات بدن از طریق ادرار می شوند. پیاده روی به مدت 5 تا 10 دقیقه، دو بار در روز به بهبود گردش خون و کاهش تورم کمک می کند. کاهش وزن نیز به کاهش ورم در اندامهای پایینی کمک میکند; مزایای حفظ یک وزن سالم شامل درد مفاصل کمتر و خطر کمتر برای بیماریهای قلبی و عروقی است و حفظ سطح قند خون نرمال، آسانتر خواهد بود. دیسک کمر و درد طاقت فرسای ناشی از آن، یکی از مشکلات رایجی است که کار و زندگی روزمره را تحت تاثیر قرار داده و حرکت را به شدت محدود مینماید.
آترواسکلروز بیماری است که با تشکیل پلاک در رگ های خونی مشخص می شود که به طور معمول جریان خون را کاهش داده و خطر ایجاد لخته های خون را افزایش می دهد. صرف نظر از این که این روش، پوست بافت آسیب دیده را تخریب می کند، ایجاد زخم و مکش در پوست منجر به آسیب دیدن رگ های لنفی در زیر پوست نیز خواهد شد. در این روش داخل رگ ها ماده ای تزریق می گردد که رگ های واریسی را به صورت کامل نابود می کند. از آن جا که لنف ادم نیز در اثر انسداد یک رگ یا شریان لنفی ایجاد می گردد، بنابراین، به نظر می رسد که طب سنتی بتواند در آینده تاثیراتی بر درمان آن داشته باشد. هیچ مطلبی در این سایت به عنوان جایگزینی برای مشاوره، تشخیص یا درمان حرفه ای پزشکی در نظر گرفته نشده است. نکته ای که باید درباره صحیح یا غیرصحیح بودن کاربرد طب سنتی در درمان لنف ادم در نظر گرفته شود این است که تا زمانی که مستندات علمی دقیق و معتبر ارائه نشود بهتر است از کاربرد آن دوری کنیم. این از کارفتادگی و اختلال ممکن است ناشی از یک ساییدگی یا پارگی ساده؛ یک صدمه که میتواند ناشی از رماتیسم مفصلی باشد؛ یک عارضه خود ایمنی که باعث میشود بدن در عملکرد غضروف خود اختلال ایجاد کرده و باعث از کار افتادنش شود، باشد.